- Vaš veb sajt je važan deo vaše digitalne marketinške strategije. On može poslužiti kao kanal za prikupljanje informacija ili mesto u kome promovišete proizvode i usluge. Takođe daje priliku posetiocima da otkriju šta čini vaš brend jedinstvenim, da pronađu informacije koje traže i usmeri ih u odluci da kupe nešto. Možete imati sve vrste marketinških kampanja: Google reklame, Facebook postove, blogove. I sve to dovodi nove kupce da posete vaš sajt. Sva ta pažnja na vašoj veb stranici čini je jednim od najvrednijih delova digitalnih nekretnina koje posedujete.

Što je vaš marketing bolji, veća je vidljivost vaše lokacije. Korisnici traže kompanije koje dobro rade. Oni su navikli da sve funkcioniše i očekuju da će informacije koje žele biti dostupne i tačne. Kada nije tako, oni su razočarani i kredibilitet je izgubljen za bilo koji brend s kojim komuniciraju. Istina je, da ako vaš sajt nije dobar, vi ćete zaostajati kako se internet poslovanje razvija.

A ako vaš sajt ne radi na mobilnim uređajima, već ste u zaostatku. Verovatno postoji konkurencija kaoja pruža bolje online iskustvo i vaši klijenti će ih potražiti. Kako da isigurate da vaše sajt bude efikasan? Ne mora biti savršeno, ali mora biti uspešno. Efikasna veb stranica je jednostavna, dobro osmišljena i vrlo funkcionalna. Treba da bude intuitivna i da eliminiše sve prepreke da vaš posetilac može bez problema da ostvari svoje ciljeve.

Vaši poslovni ciljevi i potrebe vašeg ciljnog tržišta treba da se poklapaju. Vaš sajt treba da se dopadne vašem ciljnom tržištu. Zato uložite svoje napore u planiranju sajta koji radi za tu publiku. Dok procenjujete trenutnu veb lokaciju, odvojite malo vremena da postavite sebi sledeća pitanja.

Prvo: Da li je sajt prilagođen mobilnim uređajima? Broj ljudi koji koriste svoje mobilne uređaje za pretraživanje je u porastu, tako da je dizajn za mobilne važan deo strategije.

Sledeće pitanje je: da li se ispravno učitava u svim modernim veb pretraživačima. Ako sajt izgleda na jedan način na Safariju za Mac i na drugi način u Chrome-u za PC, nećete pružati dobro iskustvo korisnicima. Testirajte ga na svim modernim pretraživačima. Zatim se zapitajte: Da li odgovara na sva pitanja koja moji korisnici imaju ili mogu imati?

Dobra praksa je da zapišete stvari koje vaši klijenti traže, bilo putem telefona, e-maila. Zatim možete proveriti da li su ti odgovori lako pronalaze na vašem sajtu. Ako ne, onda morate da obavezno stavite te informacije na internet. Zapitajte se da li sajt reflektuje vaš brend. U roku od nekoliko sekundi, korisnici odlučuju kakav doživljaj im sajt pruža.

Uverite se da vaš logo, color šema reflektuju vaš brend. Definitivno želite da stvari budu dosledne. Zapitajte se da li se sajt ažurira. Ništa nije gore od informacija koje su zastarele. To zbunjuje korisnike, tako osigurajte da su informacije aktuelne. Ako imate blog, pokušajte ga koristiti najmanje jednom nedeljno. Zapitajte se da li se sve vaše usluge i proizvode lako pronalaze. Vaša ciljna publika verovatno traži nešto specifično. Mogu li pronaći vaše proizvode i usluge jednostavno na sajtu? Ako ne mogu da pronađu, a vi to nudite onda je to problem.

Jedan od važnih kriterijuma za vaš sajt je kako se on izgleda u poređenju sa konkurencijom. Jeste li ponosni ili ljubomorni? Ako ste ljubomorni, verovatno je vreme da ozbiljno razmislite o tome da promenite sajt. Iskoristite odnose sa postojećim klijentima da dobijete povratne informacije. Pitajte ih šta oni vole, šta im se ne dopada.

Vaš sajt je verovatno najvredniji deo vaše digitalne poslovne strategije. Nađite vremena da pronađete način kako da bude uspešan i efikasan.