Izrada sajta strategija

Planiranje u skladu sa vizijom klijenta

Postoje brojni koraci u procesu izrade sajta i razvoja veb stranica. Od prikupljanja početnih informacija, do stvaranja sajta, i na kraju održavanja i ažuriranja.

Prva faza: sakupljanje informacija -  Ovaj korak je zapravo najvažniji, jer uključuje razumevanje klijenta i njegovog poslovanja i ciljeva. Koja je svrha sajta? Da li želite da pružite informacije, promovišete uslugu, prodate proizvod.

Faza dva: Planiranje - Koristeći informacije prikupljene iz prve faze, vreme je da napravite plan za vašu veb stranicu. Ovo je tačka u kojoj se razvija karta mape (sitemap). Krajnji korisnik veb stranice mora se uzetu u obzir prilikom projektovanja web sajta.

Faza III: Dizajn - Na osnovu informacija prikupljenih do ove tačke, vreme je da odredite izgled sajta. Na primer, sajt namenjen tinejdžerima će izgledati mnogo drugačije od onog za finansijske instituciju.

Faza četiri: Razvoj - Razvojna faza je tačka u kojoj se kreira sam sajt. web programer će koristiti sve pojedinačne grafičke elemente iz prototipa da stvori stvarni, funkcionalan sajt.

Faza pet: Ispitivanje i isporuka - U ovom trenutku veb programer počinje sa testiranjem i ispitivanjem veb stranice i na kraju sa održavanjem.