Social Media Marketing servisi

Bez obzira da li ste manja firma ili velika kompanija, imate ogromne šanse da predstavite svoje proizvode i usluge ogromnom broju korisnika . Naš tim eksperata za marketing na društvenim mrežama može Vam pomoći da iskoristite najnovije trendove u društvenim medijima i najbolje prakse kako biste razvili strategiju koja korisnike  pretvara u lojalne kupce.

Marketing na društvenim mrežama (social media marketing), jeste vrsta internet marketinga koja koristi društvene mreže kao marketinški alat. U okviru naše kompanije zaposleni su eksperti specijalizovani za promociju na društvenim mrežema poput , Facebook, Instagram, Twitter, Google+, LinkedIn.

Društvene platforme pružaju dosta mogućnosti za povezivanje sa vašom publikom, a možete propustiti ključne mogućnosti rasta ako ne koristite kampanju na društvenom medije. U stvari, marketing na ovim platformama je jedan od najkorisnijih načina za reklamiranje vašeg poslovanja - toliko da troškovi za reklamiranje na društvenih medija dosta povečavati u narednih godinama.

Dakle, bez obzira da li postujete informacije, delite linkove ili pružate posebne ponude svojim foloverima, društvene platforme su odličan način za interakciju, povezivanje i konverziju.     

Do sada smo radili veliki broj marketinških kampanja, što znači da smo iskusni u kreiranju efikasne kampanje za društvene medije za vaš jedinstveni posao.     

Mi ćemo prilagođavati Vašu kampanju u društvenim medijima oko vaših specifičnih ciljeva i drugih važnih ključnih pokazatelja poslovanja u industriji. 

 

Takođe nudimo i oglašavanje u društvenim medijima, što je odličan način za povećanje prepoznatljivosti brenda i konverzije putem društvenih medija. Upravljanje društvenim medijima je korisno ako želite da upravljamo svim platformama društvenih medija, uključujući sadržaj, itd.

Ako želite da se oglašavate na društvenim medijima, plan oglašavanja u društvenim medijima može biti pravi za vas! Mnogi naši klijenti kombinuju kako bi ciljali svoje tržište na društvenim medijima putem organskih poruka i plaćenog oglašavanja. Sve kampanje uklučuju ciljanje publike, oglase optimizirane za mobilne uređaje, instalaciju mrežnih piksela za praćenje, upravljanje korisničkim računama.

Kako usluge društvenih medija utiču na poslovne ciljeve?

Društveni mediji kako ime kaže - omogućava vam da budete društveni sa svojim foloverima. Društvene platforme omogućuju vam da upoznate svoju publiku, šta im se sviđa, što traže i kako ste ispunili njihova očekivanja. Usluge društvenih medija rade na različite načine. Razgovarajmo o pet glavnih načina na koje društveni mediji mogu da utiču na vaš posao.

1. Društveni mediji vam omogućavaju da informišete

Prvo i najvažnije, platforme društvenih medija omogućavaju da informišete svoju publiku. Bez obzira na to što objavljujete, u suštini ste informisani o nekom aspektu vašeg poslovanja ili industrije. Na primer, ako delite statistiku o vašoj industriji, na primer koliko ste nekog specifičnog proizvoda prodali u kalendarskoj godini, obavestite svoju publiku. Ako delite link do najnovijeg bloga na vašoj veb-lokaciji, informišete svoju publiku. Ako najavljjete neki događaj, pogodili ste! I dalje informišete svoju publiku. Pružanje informacija svojim prijateljima i foloverima omogućava vam da postanete pouzdani lider u vašoj industriji, i pokazuje vašim pratiocima da ćete im pružiti korisne informacije, a ne samo prodajne stvari. Što više znaju o vašim proizvodima i uslugama, to je verovatnije da će kupiti!

2. Društveni mediji vam omogućavaju da delite

Informacije nisu ništa ako se ne dele, zbog čega su usluge društvenih medija toliko efikasne. Platforme društvenih medija su bukvalno izgrađene za razmenu informacija široj publici. Vaši pratioci mogu da vole i dele vaš sadržaj, što njihovim pratiocima omogućava da vole i dele vaš sadržaj - a proces se nastavlja ciklično. To znači da samo šerovanjem jednog bloga na 600 vaših pratioca, ta cifra može dvostruko, trostruko i čak četverostruko da posraste zahvaljujući prirodi platformi društvenih medija. To ne znači da će sve što delite biti viralno, ali društvene medijske usluge otvaraju vrata toj mogućnosti.

3. Društveni mediji vam omogućavaju da date pratiocima pregled

Davanje pregleda je odličan način da ih uključite i odličan način da osigurate da će se oni često vraćati na vašu stranicu. Kada im pokažete da se radi na novim proizvodima, uslugama, specijalitetima ili događajima, možete garantovati da će se vratiti da bi saznali više.

4. Društveni mediji vam omogućavaju da se povežete

Ne samo da su platforme društvenih medija korisne za razmenu informacija, već je i odličan način povezivanja s drugim osobama u vašoj industriji, učenju od njih, pa čak i izgradnji odnosa koji vam omogućuju da ojačate svoj autoritet u vašoj industriji. Na primer, ako se povežete sa prodavcem čamaca na Fejsbuku, a vi prodajete delove koji poboljšavaju njihove brodove, možete stvoriti vezu koja će omogućiti da vaše preduzeće napreduje. Na putu možete čak izgraditi nekoliko partnerstava, što će sigurno povećati prodaju.

5. Društveni mediji vam omogućavaju da učite

Društveni mediji su takođe odlično mesto za učenje - naime, o vašoj konkurenciji, šta vaša ciljna publika voli, na šta reaguju i čime se bave, i još mnogo toga. Možete videti kako vaša konkurencija koristi društvene medije i gledati kako njihovi korisnici reagiraju. To je skoro kao da koristite konkurenciju za eksperimente da biste videli koje post strategije rade, a koje ne.

 

Na kojim platformama mogu da se oglašavam?

MI smo specijalizovani za marketing na pet različitih platformi za oglašavanje za vašu marketinšku kampanju u društvenim medijima. Oni su najpopularniji, a što se nas tiče, oni su i najefikasniji!

Nudimo usluge marketinga na društvenih medija za sledeće platforme:     

Facebook , Tvitter, Pinterest, LinkedIn, Instagram

Sve ove platforme rade na svoj jedinstven način kako bi postigle rezultate za vaše poslovanje.