Prednosti Optimizacije Konverzije

Efikasniji Web Sajt

Šte optimizacija stope konverzije?

Svaki sajt ima jedinstven set ciljeva. Industrijski sajt generiše potencijalne kupce, prodavnica e-trgovine prodaje proizvode, blog pretvara posetioce u pretplatnike.

Nažalost, mnogi vlasnici sajtova ne obraćaju toliko pažnje koliko bi trebali na to koliko dobro postižu te ciljeve, a mnogi marketeri mere uspeh u smislu prometa i rangiranja umesto konverzija.

Ali ove metrike su "metrika ispraznosti" - one izgledaju dobro na papiru, i lepo je biti u mogućnosti prijaviti određeni broj mesečnih posetilaca. Ali, na duge staze, šta biste više voleli: 10.000 posetilaca veb sajta mesečno i 1.000 evra u prodaji, ili 1.000 posetilaca mesečno i 10.000 evra u prodaji?

Za većinu trgovaca jednostavan je odgovor na to pitanje, ali za postizanje tog broja trebalo bi maksimizirati konverzije.

Ako niste upoznati sa terminom, konverzija je u suštini svaka radnja koja pomera posetioca sajta da postane klijent, a stopa konverzije je procenat posetilaca koji prave konverziju. Dakle, ako vaša kompanija previdi optimizaciju stope konverzije, propuštate priliku da na najbolji način iskoristite vašu veb lokaciju kao marketinški i prodajni alat.

 

Lako je uhvatiti se u merenje mernih podataka kao što su promet i rangiranje, delom zato što je internet marketing toliko vođen podacima. Međutim, praćenje i poboljšanje stope konverzije je efikasnije za pokretanje metrika koje su zaista važne, kao što su prodaja i prihod.

Zato je optimizacija stope konverzije, ili CRO, postala toliko važna - daje vam moć da identifikujete šta ne funkcioniše, zašto i kako to možete popraviti.

Vaš ceo proces prodaje, od generisanja interesa do ubedjivanja potencijalnih kupaca kojima je potreban vaš proizvod ili uslugu, do konacnog zatvaranja prodaje, poznat je kao vaš prodajni levak. Identifikovanje "curenja" u ovom toku može imati ozbiljan uticaj na performanse vašeg sajta.

Na primer, možda imate 1.000 potencijalnih novih klijenata koji ulaze u vaš prodajni levak na početku - ali možda samo 5 korisnika na kraju zaista plaća za vaš proizvod ili uslugu. Ovo se pretvara u stopu konverzije od 0,5%, i (u zavisnosti od industrije i nekoliko drugih faktora) ukazuje na to da se vaši prodajni levak mora zakrpiti.

Pomoću našeg procesa analize konverzija proći ćemo kroz identifikaciju slabih tačaka u vašem prodajnom toku. Možda je vaše odredišne stranice potrebno redizajnirati, ili možda trebate testirati nove načine za vaše pozive na akciju. Ili možda morate predstaviti bolje vaše proizvode. Naš posao je da te razloge identifikujemo i popravimo.

Maksimiziranje konverzija najvažnije za uspeh bilo koje internet marketing kampanje. Zato nudimo širok izbor analiza konverzija veb stranica i usluga optimizacije stope konverzije.

Naš rad na optimizaciji konverzije pomoći će Vam da svoje posetioce pretvorite u korisnike koji plaćaju. Ako želite povećati prihode koje generiše Vaše Web stranice, morate pretvarati svoje posetioce u kupce koji kupuju i plaćaju usluge.