Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Facebook reklamiranje

Sa preko milijardu aktivnih korisnika, Facebook je najveća i najmoćnija platforma za oglašavanje na društvenim medijima na svetu.

Međutim, iskoristiti maksimalno ovu platforme može biti veliki izazov.

Da bi uspeli na Fejsbuku, oglašivači treba da znaju kako da uključe i angažuju korisnike i da efikasno koriste ciljanje publike da bi postigli maksimum iz svog budžeta za oglašavanje.

Zašto se reklamirati na Facebook-u?

Facebook vam omogućava da ciljate oglase na osobe koje će najverovatnije želeti vaš proizvod ili uslugu. Ako ciljate pravu publiku, Facebook oglasi mogu biti mnogo efikasniji od drugih marketinških kanala.

Ciljanje prave publike

Postoji mnogo načina za pesonalizaciju oglasa na Facebook-u. Kao osnovna strategija, targetiranje publike pomoću kategorija kao što su starost, pol ili interesi daje dobre rezultate, ali da biste dobili najviše od kampanja, najbolje je izgraditi prilagođenu publiku (custom audiences) na osnovu korisnika koji već donose najveći profit za vašu kompaniju.

Da biste ubrzali proces izrade prilagođene publike, možete učitati email listu adresa korisnika. Postoji više prednosti za korišćenje postojeće baze podataka email adresa.

Možete koristiti bazu podataka kako biste efektivno pretvorili Facebook u platformu za ponovno ciljanje (Retargeting). Ovo je fantastičan način da ojačate svoju marketinšku strategiju. Drugo, možete koristiti bazu podataka da biste kreirali kampanju koja će ciljati korisnike sa sličnim karakteristikama profila u odnose na one u vašoj bazi podataka (lookalike audiences). Ovakva kampanja može biti veoma efikasan način da se identifikuju i privuku novi korisnici sa visokim potencijalom za konverziju.

Profilišete svoje idealne kupce i i na pravom ste putu za postizanje odličnih rezultata.

Optimizacija Facebook kampanja

Pored ciljanja prave publike, važno je da kampanje budu uspešne. Ovo uklučuje testiranje.

Uopšteno govoreći, najbolje je imati različite oglase i promovisan sadržaj. Ponekad će posetioci neočekivano reagovati, pa je važno da nastavite da testirate različite oglase dok ne otkrijete šta funkcioniše.

Osim toga, važno je osigurati da odredišne stranice (landing page) klikove pretvaraju u konverzije što efikasnije. Kao i kod PPC platformi kao što je Google Ads, jednostavno povečavanje poseta na sajtu nije dovoljno. Potrebno je da stvorite dosledno iskustvo koje primorava korisnika da izvrše konverziju.

Da biste zaista ostvarili profit od Facebook kampanje, morate da identifikujete šta najbolje funkcioniše za ciljnu publiku. Ključ za to je testiranje.

Reklamiranje na Facebooku nije statična aktivnost, postavi se oglas i zaboravi na njega. Facebook je dinamičan, stalno analizirajte reklamnu sliku, ako želite da izvučete maksimum iz oglašavanja, morate se razvijati zajedno sa njim.

Potrebno je pratiti Facebook kampanje barem na nedeljnoj osnovi i stalno optimizovati oglase i težiti da se postigne najveći prinos uz najniže moguće troškove.

Facebook oglas i odredišna stranica A / B testiranje

A / B testiranje je jedan od najboljih načina da odredite kako da poboljšate Facebook kampanju i poboljšate performanse. Iako vam A / B testiranje može pomoći da donosite pametnije odluke o svojoj strategiji oglašavanja na Facebooku, morate imati znanje i iskustvo sa Facebook oglasnim kampanjama i dizajnom odredišne stranice da biste efikasno razvili A / B testove, analizirali svoje rezultate i doneli odluke koje se odnose na podatke o strategiji kampanje na Facebooku.

Google analitika i optimizacija oglasa

Jedini način da utvrdite da li dobijate povrat ulaganja od Facebook oglašavanja je da pratite rezultate kampanja tokom vremena i analizirate ove rezultate na osnovu ključnih pokazatelja performansi (KPI).  Ne samo da merenje može da pomogne da razumete da li ispunjavate svoje ciljeve i dobijate visok ROI, već može da pomogne u budućim strategijama Facebook oglašavanja. Određivanjem koje su kampanje najuspješnije, otkrivate koje vrste oglasa i elemenata oglasa su najučinkovitije kod ciljane publike. Ove informacije pomažu da napravite pozitivne izmene u strategiji Facebook kampanje.

Naš cilj je da svakom klijentu pomognemo da optimizira svoje Facebook kampanje i maksimizira ROI. Kroz usluge optimizacije oglasa na Facebook-u, osiguravamo da izvučete maksimum iz oglasnih kampanja koristeći podatke u realnom vremenu za donošenje inteligentnih odluka.