Naš rad na optimizaciji konverzije će pretvoriti posetioce u kupce

Prednosti Optimizacije Konverzije

Efikasniji Web Sajt

Šte optimizacija stope konverzije?

Svaki sajt ima jedinstven set ciljeva. Industrijski sajt generiše potencijalne kupce, internet prodavnica prodaje proizvode, blog pretvara posetioce u pretplatnike.

Nažalost, mnogi vlasnici sajtova ne obraćaju toliko pažnju na to koliko dobro postižu te ciljeve, a mnogi marketeri mere uspeh u smislu prometa i rangiranja umesto konverzija.

Ali ove metrike su prazne – one izgledaju dobro na papiru. Na duge staze, šta biste više voleli: 10.000 posetilaca sajta mesečno i 1.000 evra prodaju, ili 1.000 posetilaca mesečno i 10.000 evra u prodaji?

Za većinu je jednostavan odgovor na to pitanje i za postizanje tog cilja trebalo bi maksimizirati konverzije.

Ako niste upoznati sa terminom, konverzija je u suštini svaka radnja koja pretvara posetioca sajta u klijenta, a stopa konverzije je procenat posetilaca koji prave konverziju. Dakle, ako vaša kompanija ne sprovodi optimizaciju stope konverzije, propuštate priliku da na najbolji način iskoristite sajt kao marketinški i prodajni alat.

Analiza podataka kao što su promet i rangiranje sajtova je važno za internet marketing. Međutim, praćenje i poboljšanje stope konverzije je efikasnije za pokretanje metrika koje su važne, kao što su prodaja i prihod.

Zato je optimizacija stope konverzije postala toliko važna – daje vam moć da identifikujete šta ne funkcioniše, zašto i kako to možete popraviti.

Ceo proces prodaje, od generisanja interesa do ubedjivanja potencijalnih kupaca koji traže proizvod ili uslugu, pa do konacnog zatvaranja prodaje, poznat je kao prodajni levak. Identifikovanje „curenja“ u ovom procesu ima uticaj na performanse sajta.

Na primer, možda imate 1.000 potencijalnih klijenata koji ulaze u vaš prodajni levak na početku – ali samo 5 korisnika na kraju zaista plaća za vaš proizvod ili uslugu. Ovo pretvara stopu konverzije od 0,5%, i (u zavisnosti od industrije i nekoliko drugih faktora) ukazuje na to da se vaš prodajni levak mora poboljšati.

Pomoću procesa analize konverzija proći ćemo kroz identifikaciju slabih tačaka u prodajnom toku. Možda je vaše odredišne stranice potrebno redizajnirati, ili trebate testirati nove načine za pozive na akciju, ili morate bolje predstaviti vaše proizvode. Naš posao je da te greške identifikujemo i popravimo.

Maksimiziranje konverzija najvažnije za uspeh bilo koje internet marketing kampanje. Ako želite povećati prihode koje generiše web sajt, morate pretvarati svoje posetioce u korisnike.