Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Usluge digitalnog marketinga

MI KREIRAMO DIGITALNI MARKETING KOJI DAJE REZULTATE ZA VAŠE POSLOVANJE!

Zašto digitalni marketing?

Digitalni marketing se definiše kao upotreba digitalnih kanala za promociju proizvoda ili usluga. Cilj je povezivanje sa kupcima na mreži – mestu gde oni provode najviše vremena tražeći informacije ili zabavu.

– Kada govorimo o digitalnom marketingu, u osnovi govorimo o promociji preduzeća na internetu koristeći mnoštvo kanala. Ti kanali su način na koji kupca upoznajete sa onim što prodajete. Neki uobičajeni digitalni kanali uključuju vašu web lokaciju, pretraživače, društvene medije, video na mreži, pa čak i plaćene oglase. Vaše kupce će svakodnevno presecati mnogi kanali, a marketing je pronalaženje prave poruke koju ćete deliti sa pravom osobom, u pravo vreme, putem pravog kanala.

Pre ulaska na novo tržište morate ga istražiti da biste saznali da li vaš posao ima potencijal da bude uspešan. Istraživanjem tržišta ćete utvrditi potencijale prodaje, kao i kako konkurencija trenutno posluje.

Što više strategija digitalnog marketinga probate, imate više mogućnosti da dođete do najvrednijih klijenata, gde god da se oni nalaze u digitalnom svetu.

Upravljanje
odnosima sa klijentima

Dostignite nove posetioce i izgradite bolje odnose sa postojećim.

Ciljano oglašavanje

Omogučite da oglase i strane vide posetioci koji su za to zainteresovani

Ponašanje posetilaca

Bilo da prodajete lokalno ili globalno saznajte šta klijenti zaista žele i šta im je potrebno.

Digitalno tržište

Prodaja proizvoda ili usluga na web-sajtu ili u putem mobilne aplikacije

Web analitika

Poboljšanje internet prodaje pomoću alata za analitiku

Društvene mreže

Povečanje broja pratilaca i deljenje sadržaja

Digitalni marketing kreiranje strategije

Zašto je važan digitalni marketing?

U današnje doba svet bez interneta je nezamisliv. Sa preko 4,5 milijardi aktivnih korisnika širom sveta, internet je postao glavno središte za razmenu i širenje informacija – bilo da se radi o vestima iz biznisa, nauke, politike, sporta ili o zabavi..

Prelazak u onlajn svet promenio je i način na koji preduzeća promovišu svoje proizvode i usluge. Kao i većina stvari, i područje marketinga se vrti oko interneta – kreiranjem web stranica, prisustvom na društvenim mrežama i raznim onlajn oglasima. Ove metode sve više zauzimaju mesto tradicionalnim bilbordima, telefonskim pozivima i štampanim oglasima.

Koje su prednosti digitalnog marketinga?

Sve kompanije – od velikih organizacija do malih firmi mogu da profitiraju širenjem prisutva na mreži. Evo nekoliko saveta kako digitalni marketing može koristiti vašem poslovanju:

– Izgradite svest o brendu davanjem vašeg pečata na internetu

– Angažujte potencijalne kupce i generišite nove klijente

– Upravljajte odnosima sa klijentima i izgradite bazu lojalnih kupaca

– Vodite kupce kroz marketinški levak, od prve dodirne tačke do prodaje

Vrste digitalnog marketinga

Digitalni marketing nije pojedinačna praksa, već je zbir nekoliko elemenata. Neki od najčešćih primera digitalnog marketinga su:

–   SEO optimizacija za pretraživače

–   Content Marketing

–   Marketing na društvenim mrežama

–   Placanje po kliku (PPC)

–   Email Marketing

–   Automatizacija marketinga

–  Online PR

–  Mobilni marketing

 – Optimizacija stope konverzije (CRO)


Imajte na umu da ne treba da primenite svaku od ovih praksi u vašoj kampanji. Međutim, važno je da se upoznate sa njima kako biste stekli bolje razumevanje o tome koje metode treba da uđu u vašu marketinšku strategiju.

Digitalni marketing planiranje

SEO – Optimizacija za pretraživača

SEO je praksa optimizacije vašeg sajta kako bi se bolje rangirao u rezultatima pretraga. Kada se vaša web lokacija pojavi kao najbolji rezultat na Google-u i drugim pretraživačima, veća je verovatnoća da će ljudi kliknuti na vašu vezu, saznati više o vašoj marki i postati kupci.

Postoje tri načina da poboljšate SEO:On-page SEO uključuje optimizaciju stranica na vašoj web lokaciji sprovođenjem istraživanja ključnih reči. Kada na svoju web stranicu uvrstite strateške ključne reči, bićete visoko rangirati na stranicama rezultata pretraga.

Off-page SEO se odnosi na poboljšanje vašeg SEO-a aktivnostima van vaše web lokacije. Ulazne veze do vaše web stranice – poznate kao povratne veze – su važna komponenta ove metode. Komunikacija sa urednicima portala, pisanje gostujućih postova i pružanje sadržaja bogatog informacijama na vašem blogu pomoći će vam da poboljšate SEO.

Tehnički SEO se bavi pozadinskim elementima vašeg sajta kao što su kodiranje, strukturirani podaci, kompresija slike i još mnogo toga. Optimizacijom ovih elemenata omogučava pretraživačima da lakše „čitaju“ vašu web lokaciju.

Marketing na društvenim mrežama

Još jedan važan aspekt strategije digitalnog marketinga je marketing na društvenim mrežama. To uključuje promociju vašeg brenda na društvenim medijima kako biste povećali svest o brendu, privukli saobraćaj na vašu web stranicu i generisali potencijalne klijente. To možete učiniti kreiranjem postova na popularnim kanalima društvenih medija, kao što su:

-Fejsbuk

-instagram

-Twitter

-Yuotube

-Pinterest

-LinkedIn


Izaberite kanale na kojima je vaša publika najaktivnija.

Integrisani marketing na društvenim mrežama se bavi razvojem i deljenjem sadržaja u obliku teksta, slika i video zapisa kako bi privukli pažnju korisnika i ostvarili ciljeve brendiranja. Pravilan marketing na društvenim mrežama doprinosi sticanju folovera i povećava rezultate prodaje.

Digitalni marketing strategija

Google reklamiranje – PPC – plačanje po kliku

Za veću prisutnost na online tržištu i postizanje bržih rezultata, koristimo plaćene oglase uz pomoć pretraživača i društvenih medija. Kada se radi o lansiranju novog proizvoda ili neke usluge, plaćeni kanali generišu brže rezultate. Optimizacija kampanja sa dobro istraženim ključnim rečima osigurava maksimalni povrat investicije.

PPC, akronim za plaćanje po kliku, je moćan oblik plaćenog oglašavanja na mreži. Poput SEO-a, PPC je vrsta marketinga putem pretraživača. Kada vidite oznaku „Oglas“ na vrhu ili na dnu stranica rezultata Google pretrage, videli ste PPC u akciji.

Prema ovom modelu, oglašavači plaćaju naknadu svaki put kada se klikne na njihovu vezu. Kao i kod drugih oblika digitalnog marketinga, cilj PPC-a je da privuče promet ka web lokaciji kako bi se generisali potencijalni klijenti i ostvarila prodaja.

Generalno, PPC se koristi na pretraživačima ili na platformama društvenih medija:

PPC je najčešće povezan sa Google Ads-om. Možete ga koristiti i kao model plaćanja za oglašavanje na Facebook-u.

Email Marketing

Gotovo sigurno ste iskusili email marketing u nekom obliku – u stvari, verovatno dobijate poruke od raznih kompanija u vašem sandučetu. Ova popularna strategija digitalnog marketinga uključuje komunikaciju sa ciljnom publikom putem e-pošte s ciljem poboljšanja angažmana, promocijom proizvoda i podsticanjem konverzija i prodaje.

Uopšteno govoreći, postoje četiri različite vrste marketinških email-ova koje možete poslati:

– Kampanje putem e-pošte promovišu proizvode, pružaju posebne ponude ili kupone

– Bilteni se šalju kako bi se pretplatnicima pružala redovna ažuriranja, poput novih blogova, vesti iz industrije ili predstojećih događaja.

–  Automatski email se šalje na osnovu unapred definisanih okidača, a uključuje mejlove dobrodošlice, podsetnika itd.

–  Transakcioni mejlovi uključuju automatske potvrde porudžbina, ažuriranja isporuke i podsetnike o zakazanim sastancima.

Mobilni marketing

Mobilni marketing podrazumeva prilagođavanje praksi digitalnog marketinga mobilnom iskustvu. Ovo uključuje:

Optimizacija brzine učitavanja na mobilnom: Google koristi brzinu stranice kao faktor rangiranja kako za pretragu na mobilnim uređajima, tako i za desktop računare. Pored toga, korisnici brzo napuštaju stranice sa sporim vremenom učitavanja. Da biste poboljšali brzinu svoje web lokacije za mobilne uređaje, pokušajte da je smanjite – na primer, izbegavajte velike slike i smanjite preusmeravanja.

Dizajn za mobilne uređaje: Web lokacija je osnovni marketinški alat koji predstavlja vaš brend, prikazuje vaše proizvode ili usluge i nagovara ljude da kupuju. Način na koji se pojavljuje na mobilnim uređajima igra presudnu ulogu u tome da li će vaša publika konvertovati ili ne.

–  Kreiranje poruka prilagođenih mobilnim: Istraživanja pokazuju da se skoro polovinu svih email-ova pregleda na mobilnom. Imajući ovo na umu, od ključne je važnosti da poruke budu dizajnirane za mobilni. To znači sažet i jasan tekst sa istaknutim pozivom na akciju.

Usluge Content  marketinga

Usko vezan za SEO, marketing sadržajem je takođe ključna komponenta digitalnog marketinga. Uključuje stvaranje i promociju sadržaja s ciljem podizanja svesti o brendu, povećanja prometa na vašoj web lokaciji, generisanja potencijalnih klijenata i konverzije kupaca.

Sadržaj koji kreirate može imati više oblika:

Objave na blogu: Pisanje bloga i korišćenje strateških ključnih reči u svojim člancima – odličan je način za privlačenje prometa na vašu web lokaciju i angažovanje kupaca.

Video snimci: Sadržaj na sajtu ne mora biti samo u pisanom obliku. Dodavanje video snimaka na vašu web stranicu je zanimljiv način da svojoj publici pružite dragocene informacije.

Infografika: infografika je zabavan, koristan način da čitaocima olakša vizualizacija informacija. Složena objašnjenja i statistika posebno su pogodni za ovaj format sadržaja.

Koji god format sadržaja izabrali, obavezno se usredsredite na temu koja je relevantna i vredna za vašu publiku i koja će vam pomoći da poboljšate SEO.

Digitalni marketing servisi

Zašto je potreban digitalni marketing?

Sve u svemu, digitalni marketing je širok koncept koji pokriva razne prakse i koristi širok spektar mrežnih kanala. Međutim, u osnovi ovih različitih elemenata je sposobnost da se iskoristi ogromno tržište potencijalnih kupaca na mreži.

Bez obzira da li se odlučite za pisanje bloga, kreiranje email biltena ili oglašavanje na Google-u, moći ćete da dovedete više prometa na svoju web lokaciju, izgradite čvršće veze sa klijentima i pratite i merite svoje rezultate. Ne samo da će vam ovo pomoći da kratkoročno pridobijete kupce, već će vam pomoći i da izgradite održivu, dugoročnu strategiju za buduća poboljšanja i rast.

Poboljšajte svoje poslovanje sa našim uslugama digitalnog marketinga

Kao pouzdan partner pružamo kompletne usluge digitalnog marketinga. Naši profesionalci nalaze rešenja kako bi rangirali vaše web sajtove visoko na stranicama rezultata pretraživanja, uspostavili vaš brand, doprli do više klijenata i generisali vaše poslovne potencijale.

Uključite agencijuzainternet marketing za najbolje rezultate. Digitalni marketing je mnogo jeftiniji od tradicionalnog marketinga. Uz znatno manja ulaganja možete očekivati značajno povećanje povrata uloženih sredstava.