Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Izrada Web aplikacija

DA LI VAM TREBA WEB APLIKACIJA ILI STATIČNI SAJT? KORISTIMO NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE ZA RAZVOJ APLIKACIJA!

Usluge izrade Web aplikacija

Ekspertski tim programera.

Kao tim za izradu web aplikacija radili smo sa klijentima iz različitih industrija da bi kreirali, dizajnirali i razvili aplikacije koje uspešno predstavljaju razne brendove.

Bez obzira da li ste velika kompanija, startup firma ili nešto između, razvijamo atraktivna rešenja za posetioce i ostvarivanje poslovnih ciljeva.

Vizuelno privlačni sajtovi, ali efikasni i jednostavni za korišćenje za predstavljanje vaše organizacije na najbolji mogući način.

Pre svakog početka izrade sajta sa klijentima diskutujemo o njihovoj viziji. Naš krajnji cilj je da prenesemo Vašu viziju.

Nivoi složenosti projekata su različiti i mogu varirati od razvoja jednostavnih aplikacija, pa do izrade složenijih internet aplikacija za elektronsko poslovanje.

Kako rade web aplikacije?

Web aplikacija je softverski program koji se pokreće na web serveru. Za razliku od tradicionalnih aplikacija za računare, koje pokreće vaš operativni sistem, ovim aplikacijama mora da se pristupa preko web pregledača.

Web aplikacije imaju nekoliko prednosti u odnosu na desktop aplikacije. Budući da rade u web pregledačima, programeri ne moraju da razvijaju aplikacije za više platformi. Na primer, jedna aplikacija koja radi u Chrome-u radiće i na Windows-u i na Linux-u. Programeri ne moraju da distribuiraju ažuriranja softvera korisnicima kada se aplikacija updejt-uje. Ažuriranjem aplikacije na serveru, svi korisnici imaju pristup novoj verziji.

Sa korisničkog stanovišta, web aplikacija može da obezbedi dosledniji korisnički interfejs na više platformi, jer izgled zavisi od pregledača, a ne od operativnog sistema. Pored toga, podaci koje unesete u web aplikaciju obrađuju se i čuvaju na daljinu. Ovo vam omogućava pristup istim podacima sa više uređaja, umesto prenosa datoteka između računarskih sistema.

Iako web aplikacije nude nekoliko prednosti, one imaju neke nedostatke u poređenju sa desktop aplikacijama. Budući da se ne pokreću direktno iz operativnog sistema, imaju ograničen pristup sistemskim resursima, kao što su CPU, memorija i sistem datoteka. Stoga vrhunski programi, poput video produkcije i drugih medijskih aplikacija, uglavnom imaju bolji učinak kao desktop aplikacije.

Izrada Web aplikacija

Koje su moderne tehnologije koje pomažu u izradi web aplikacija?

Sistemi za upravljanje sadržajem su softveri koji omogućava da kontrolišete sadržaj na vašem web sajtu. Osnovna namena ovih sistema je da sajt koji kreiramo možete jednostavno da ažurirate.

Većina agencija nudi WordPress platformu za upravljanje sadržajem kao rešenje. Mi radimo i sa Drupal-om, veoma zahtevnim sistemom, da bismo obezbedili još bolje odgovore na potrebe svojih klijenata.

WordPress je najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem. Koristi se na jednom od šest sajtova na svetu jer je jednostavan i ima veliki broj pluginova za dodavanje novih funkcionalnosti. WordPress je savršen za relativno male, nekomplikovane lokacije – male biznise i neprofitne organizacije, korporativne blogove, lične blogove.

Drupal je moćan i fleksibilan sistem, za velike i složene lokacije, one koje zahtevaju mnogo prilagođenog programiranja. Za takve projekte potrebni su iskusni web developeri.

Kada razgovaramo o ciljevima koje vaš sajt treba da ostvari, preporučićemo sistem za upravljanje sadržajem koji će dati najbolje odgovore za datu situaciju. Koji god da odaberemo, omogučićemo vam da ažurirate sajt sami.

Izrada Web aplikacija

Prednosti web aplikacija

Web aplikacije pružaju mnoge poslovne prednosti u poređenju sa desktop rešenjima.

Nulta instalacija – svi računari imaju web pregledač, nije potrebna instalacija

Smanjivanje poslovnih troškova – manje vremena provedenog u razgovoru sa kupcima preko telefona; eliminisanje štampanih dokumenta; omogućavanje korisnicima da ažuriraju svoje podatke.

Centralizovani podaci su sigurni i lako se backup-uju.

Brza i laka ažuriranja.

Doseg bilo kada i bilo gde u svetu.

Dostupnost 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji.

Izvršavaju se i na desktop računarima i pametnim telefonima.

Direktan pristup najnovijim informacijama – za zaposlene gde god da se nalaze. Uvek u toku.

Da li Vam treba web aplikacija ili statični sajt?

Kada je reč o web sajtovima i web aplikacijama, tu granica često nije lako uočljiva. Web sajt se zasniva na informacijama, dok web aplikacija zahteva input i interakciju krajnjeg korisnika.

Na primer, internet prodavnica za kupovinu proizvoda može se videti kao standardna informativna web lokacija. Međutim, deo za kupovinu radi kao web aplikacija jer se bavi informacijama koje pružaju kupci, posetioci ili članovi. Postoji i mišljenje da je svaki CMS sistem za upravljanje sadržajem kao što su WordPress i Drupal web aplikacija, jer ima deo interakcije sa korisnikom, čak iako je to samo za admin privilegije.

Kako se tehnologije razvijaju, kolizija između web sajtova i web aplikacije postaje očigledna. Sve je ređe videti web sajtove koji su samo skup stranica bez ikakve interakcije korisnika.

Iako će vašem preduzeću možda u pošetku trebati samo običan sajt, to ne znači da će u budućnosti moći da ispuni sve vaše potrebe. Obavezno razumite svoje ciljeve i razliku između web sajta i web aplikacije. Ovo će učiniti proces glatkim za sve koji su uključeni u proces web razvoja.