Studio Webi, Danteova 3, Beograd

SEO usluge

SEO SERVISI – BUDITE NA VRHU PRILIKOM RANGIRANJA NA GOOGLU ZA SVE VAŽNE KLJUČNE REČI !

SEO – Optimizacija za pretraživače

SEO optimizacija za pretraživače za bolje rangiranje prilikom pretraživanja važna je komponenta digitalnog marketinga. Svakog dana Google obrađuje ogroman broj pretraga, a veliki broj korisnika nikad ne gleda više od prve stranice rezultata pretrage. Da li znate kako je vaša kompanija rangirana?

Pravilan SEO se bavi pozicioniranjem web stranica na pretraživačima za ključne reči koje najviše odgovaraju sadržaju stranica. Cilj optimizacije je povećanje poseta na web stranicama preko pretraživača čime se povećava i broj kontakata ili prodaja. Mnoga Istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posetilaca na internetu dolazi preko pretraživača. Ukoliko uzmete u obzir da je najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći pretraživače shvatićete potencijal šta znači biti prisutan na njima.

Optimizacija sajta i pozicioniranje za pretraživače je proces koji treba se odvija od 6 do 12 meseci za maksimalne rezultate. Vreme optimizacije zavisi od starosti domena, ukoliko je domen nov potreban je navedeni rok, ukoliko je domen starij, taj rok može biti nešto kraći. Zavisno o starosti domena rezultati povećanja posećenosti će se sigurno videti već u prvih par meseci, ali potrebno je navedeno vreme da bi se postigli maksimalni rezultati.

Full Service SEO

Svaki sajt je drugačiji i SEO potrebe svake organizacije su jedinstvene.

Revizija i analiza

SEO proces počinje tehničkom revizijom i analizom Vašeg veb sajta.

Informaciona arhitektura

Informaciona arhitektura (IA) ima ključnu ulogu u izgradnji visok rajtinga organskih pretraga

Istraživanje ključnih reči

Određivanje važnih ključnih reči, naslova i opisa na sajtu

Tehnička optimizacija

Postoji mnogo važnih tehničkih taktika koje mogu značajno uticati na rangiranje.

Copywriting

Iako se kaže content is king, razvoj optimizovanog sadržaja nije lak zadatak

Usluge SEO optimizacije povećavaju promet i prihode

Ukoliko želite ozbiljan poslovni rast, SEO ili optimizacija za pretraživače je strategija koja treba da se sprovede. Zašto radi? Jednostavno! Ona cilja korisnike koji će posetiti vaš sajt. SEO kampanja uključuje istraživanje ključnih reči i korekciju sadržaja na sajtu da bi pomogli posetiocima da vas pronađu.

Tražite povećani ROI? Mi ćemo Vam pomoći.

Ako želite da iskoristite prednosti SEO kampanje, potrebna je agencija koja pruža SEO usluge koje će vam doneti najviši mogući povraćaj ulaganja (ROI). Pažljivo planiramo SEO tehnike poput istraživanja ključnih reči, analize konkurencije, praćenje izveštaja i analize podataka koje povećavaju prihod za vaše poslovanje.

Optimizacija za pretraživače je jedan od najuspešnijih i najisplativijih načina za povećanje posetilaca vaše web stranice. Uspešna preduzeća navode SEO kao primarni faktor u svojoj marketinškoj strategiji. Dakle, šta je optimizacija za pretraživače ili SEO, kako se to češće naziva? Jednostavno rečeno, optimizacija za pretraživačke sisteme je proces povećanja rangiranja web stranice u pretraživačima.

Povećanje rangiranja dovodi do povećanja broja posetilaca, što obično dovodi do više posla. Dakle, SEO utiče na redovne, neplaćene rezultate pretraživača. Najbolje SEO prakse ne koriste trikove za stvaranje lažne relevantnosti da bi prevarili pretraživače. SEO se fokusira na razumevanje pretraživača. Optimizacija pretraživača vam pomaže da razumete reči koje vaši potencijalni kupci koriste tokom čitavog procesa donošenja odluka.

Pored povećanja vašeg rangiranja, postoji i višestruka korist od korišćenja SEO-a za vašu kompaniju. Početna korist je sticanje veće vidljivosti za širi spektar pojmova za pretragu. To dovodi do dramatičnog povećanja broja posetilaca vaše veb stranice. Rezultat povećanog broja posetilaca je bolje poslovanje. Sporedna prednost većeg rangiranja i vidljivosti u pretraživačima je veća prepoznatljivost i kredibilitet brenda. Osobe koje pretražuju veruju rezultatima pretrage, a kompanije koje se pojave imaju veći kredibilitet.

Ključna reč ili ključna fraza je primarni fokus SEO-a. Ključna reč je ono što pretraživači unosi u okvir za pretragu da bi dobili odgovor. Primer bi bila pretraga najboljih restorana u Beogradu. Ključne reči koje potencijalni kupci ili klijenti koriste treba koristiti u svom sadržaju na sajtu. Kada se ključna reč ukuca u polje za pretragu, pretraživač pokreće algoritam za pronalaženje rezultata.

Algoritam je jednostavno automatizovani skup pravila ili proračuna koje pokreće računar. Ovo je kritično jer na Internetu postoje milijarde web stranica. Algoritam omogućava pretraživaču da pokreće složeni niz procesa kako bi pronašao najbolje rezultate. Ovi rezultati su predstavljeni na stranici rezultata pretraga ili u SERP-u. Cilj SEO-a je da se nađete na tim stranicama.

SEO rangiranje na googlu

ISTRAŽIVANJE

Kada pokrenemo SEO kampanju, temeljno analiziramo vašu kompaniju, web lokaciju, konkurenciju i industriju. „Stavljamo naše detektivske šešire“ i otkrivamno faktore koji su bitni za vaš sajt.     

– Detaljna analiza konkurencije     

– Site & Server Analiza

– Analize 200+ SEO faktora na lokaciji

OPTIMIZACIJA

– Nekada je potrebno dosta velikih i malih promena, da bi pomogli Google-u da razume ko ste.

– Osmišljavanje naslovi i opisa koji privlače pažnju     

– Update strukture sajta

SADRŽAJ

Sadržaj sajta je ono što korisnike edukuju i usmerava kroz proces razgledanja sajta. Bez obzira da li pružate informacije o prodajnom mestu vaše kompanije ili edukativni sadržaj putem bloga, daćemo Vam predloge tema.     

– Website sadržaj koji privlači pažnju   

– Sadržaj za edukaciju     

– Informativni blog za bolju angažovanost

KLJUČNE REČI

Proces istraživanja ključnih reči je u srcu svake SEO kampanje. Reči koje ciljamo pomažu da definišemo publiku i usmerimo dragoceni saobraćaj na sajt.     

– Analiza ključnih reči konkurencije

– Izveštaj mapiranja ključnih reči     

– Napredno praćenje ranga

OFF-PAGE SEO

Off-page SEO je važan faktor za visoko rangiranje

– Promocija sadržaja     

– Relevantna pominjanja iz blogova

– Kampanje za viralni marketing

– Usmeravanje sa društvenih mreža

TESTIRANJE

Dobijanje relevantnog saobraćaja pomoću pretraživanja je samo početak. Stalno pratimo da sajt dovodi posetioce tokom proces pregledanja sajta na jasan i koncizan način.

Kako SEO optimizacija može poboljšati moje prisustvo na mreži?

SEO je jedna od najboljih marketinških strategija koja pomaže vašem biznisu da cilja potencijalne klijente, dovede više saobraćaja. Međutim, SEO je mnogo više od samo jedne strategije – u stvari, to je grupni termin za više strategija koje rade zajedno kako bi stvorile efikasnu mašinu za konverziju.

Istraživanje ključnih reči je proces istraživanja opsega pretrage, konkurencije i cene po kliku za ključne reči koje znače vašem poslovanju i industriji. Tokom istraživanja ključnih reči, dobićete važan uvid u termine koje treba da koristite u naslovima i sadržaju. Korišćenje ovih termina pomoći će vam da se visoko rangirate, što je odličan način da dobijete više poseta i na kraju više klijenata.

Sadržaj je ono što se rangira u pretraživačima, tako da bez njega, efikasna SEO kampanja je gotovo nemoguća. Kreiranje sadržaja je zasnovano na istraživanju ključnih reči i uključuje termine koje smatrate najvažnijim za poslovanje.

Neke od najpopularnijih vrsta sadržaja koje koriste posetiocima sajta:

Blogovi:

Google voli sveže sadržaje, tako da su blogovi odlična opcija jer ih često ažurirate i dodajete. Blogovi su obično kratki sadržaji, oko 1.000 reči ili manje, koji daju uvid u teme vezane za oblast delovanja. Ljudi vole da prate blogove jer daju korisne savete.

Stranice usluga:

Stranica o servisima koje nudite na sajtu detaljno opisuju ono što nudite. Ovo je korisno zato što potencijalni klijenti vole da znaju šta dobijaju pre nego što počnu saradnju. To su mesta za informisanje posetilaca o tome šta je uključeno u svaku od ponuda usluga, cene za te usluge i još mnogo toga.

Stranice proizvoda:

Slično kao i servisne stranice, ove stranice daju opise i slike proizvoda koje nudite. Informišu korisnike o specifičnim stavkama koje prodajete i uključuju informacije kao što su dimenzije, dostupnost boja, raspoloživost, veličine, sastojci ili materijali, itd. Ove stranice su važne jer mogu napraviti ili prekinuti prodaju ovisno o informacijama koje pružate.

Longform sadržaj:

Sadržaj duži od 2.000 reči koji pruža mnogo korisnih informacija za čitaoce. Na primer, ako vodite proizvodni biznis, možete napisati dug članak o određenoj vrsti materijala koji koristite. Smisao dugačkih sadržaja je da se detaljno analizira tema.

Brzina stranice:

Ako se stranica ne učita za tri sekunde ili manje, verovatno će je korisnici napustiti kako bi pronašli drugi resurs koji se brže učitava. Brzina stranice je važan SEO faktor jer ne samo da pomaže korisnicima da imaju dobro iskustvo, već i Google to ceni.

Uključivanje multimedije: Ako na svom sajtu imate samo velike blokove tekstova, čitaocima će verovatno postati dosadno. Da biste izbegli ovaj problem i zadržali korisnike na stranicama duže vreme, koristite elemente kao što su slike, grafike i video zapisi.

Responsive dizajn na svim uređajima:

Osigurajte da korisnici na pametnim telefonima i tabletima imaju isto iskustvo kao i korisnici na desktop računarima. Važno je da vaš web sajt bude prilagodljiv. To znači da slike izgledaju sjajno i na mobilnom uređaju i da su obrasci dovoljno veliki da ih popunite – čak i na malim ekranima.

Kvalitet sadržaja: Potrebno je kreirate visokokvalitetni sadržaj ako želite da dobijete povratne linkove visokog kvaliteta. Sadržaj treba da uključi veliki broj ključnih reči, da je lak za čitanje, da se brzo učitava i pruža jedinstvene informacije. Sve ovo šalje signale Googlu i pomaže u rangiranju.

Kako usluge SEO optimizacije mogu pomoći Vašem biznisu da raste?

Kako možete sa sigurnošću znati da SEO pomaže biznisu da napreduje i raste? Iako ne postoji kristalna kugla koja bi dala opipljive brojke o tome koliko će posao rasti sa SEO uslugama, možete biti sigurni da će se sajt bolje rangirati, da ćete imati više poseta i više klijenata.

Evo nekoliko razloga zašto:     

1. Kada pravilno ciljate važne ključne reči, imate bolji položaj na stranicama s rezultatima pretraga. Kada pronađete ključne reči koje su važne za vašu kompaniju i industriju, želite da ih ciljate svojim sadržajem, meta oznakama, alt tagovima i URL-om. To znači da te reči uključite na važnim mestima i tako imate najbolje šanse za rangiranje za nju kada neko pretražuje pojam unutar Google-a.     

2. Kada se visoko rangirate za važne ključne reči, imate više poseta na sajtu. Studije pokazuju da prva pozicija na stranicama s rezultatima dobija otprilike 33% klikova, dok druga pozicija dobija oko 15%. Visoka pozicija u pretraživanju je cilj kome težite i ako je dostignete, imaćete veliko povećanje poseta.

3. Kada imate više poseta, to znači da ćete imati i više konverzija. Ako se stranica rangira na prvom mestu organskih rezultata, ona je tu iz nekog razloga – napravili ste stranicu koja je informativna, visokokvalitetna i pruža sve što korisnik traži kada pretražuju.

4.Povećanje konverzija utiću na rast poslovanju. Kada se konverzije povećaju, to znači da je SEO kampanja uspešna i daje rezultate. Što više biznis napreduje, veći je potencijal za rast.