Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Oglašavanje na Googlu – Google Ads

GOOGLE OGLASI – KREIRAMO KAMPANJE KOJE DOVODE KUPCE !

Reklamiranje sajtova u pretragama

Prvo mesto u rezultatima pretrage Google

Google oglasi – Pay Per Click oglašavanje, predstavlja oblik onlajn oglašavanja u kojem oglašivač plaća samo kada neko klikne na oglas. To je način kupovine poseta ka vašem sajtu, za razliku od organskih poseta prilikom pretraga. Marketing na pretraživačima je jedan od najpoznatijih tipova oglašavanja u digitalnom marketingu.

Internet pretraživači prodaju oglašavanje za ključne reči koje oglašivači kupuju da bi prikazali svoje oglase ili banere, kada se te reči selektuju u pretrazi. Na ovaj način kupci lakše pronalaze sajt oglašivača i dobijaju informacije koje su im neophodne.

Google Ads oglasi koriste ključne reči koje želite prikazivati i pomažu da se pojaviti pri vrhu rezultata pretraga.

Search kampanja

U kampanjama pretraga oglasi se pojavljuju pored Googlo-vih rezultata.

Display kampanja

U Display kampanjama, oglasi se pojavljuju na Google-ovoj multimedijalnoj mreži.

Search kampanje-Opt-in

Dodajte u vašim kampanjama u pretragama, opciju “Display opt-in”.

Video kampanje

U Video kampanjama kreirajte video oglase na YouTube-u

Shopping kampanje

U Shopping kampanjama oglasi se videa na Google Shopping-u

App kampanje

U univerzalnim App kampanjama možete da promovišete aplikacije.

Kako da se vaši Google oglasi razlikuju od konkurenata i generišu više klikova?

Oglašavanje na Googlu je jedan od najisplativijih načina da se promet visokog kvaliteta usmeri na sajt. Pomoću ove tehnike kreirate tekstualne oglase koji se prikazuju na vrhu ili dnu Google rezultata pretrage za relevantne upite za pretraživanje.

Zbog ciljanja na osnovu ključnih reči, Google oglasi omogućavaju da dođete do korisnika koji su najviše zainteresovani za vašu web lokaciju i to šta ona nudi. Sa ciljanim saobraćajem generisaćete više prodaje.

Ako planirate da oglašavate svoj sajt na Googlu, morate učiniti da oglasi budu istaknutiji od oglasa konkurencije. U suprotnom, teže ćete da privučete klikove ka vama, što rezultira niskim klikovnim postotkom (CTR) i ocenom kvaliteta.

Da bi se Google oglasi istakli, treba napraviti duže naslove i opise. Što više prostora zauzimaju oglasi, veća je verovatnoća da će ih posetioci videti i kliknuti.
Google je prilično strog u pogledu kopiranja oglasa, a nepoštovanje njegovih smernica rezultira odbijanjem od uredničkog tima. Google zabranjuje upotrebu beznačajnih simbola ili brojeva u tekstu oglasa.

Ako dodate grupu uskličnika na kraju naslova oglasa, on može biti odbijen. Možete uključiti brojeve i simbole u tekst oglasa, ali oni moraju biti upotrebljeni na smislen način sa relevantnim kontekstom.

Ciljne ključne reči u tekstu oglasa

Prilikom kreiranja tekstualnih oglasa za Google, treba uključiti ciljne ključne reči u naslovu oglasa. Ovo je važno zato što ih Google automatski označava podebljanim tekstom. Sve ključne reči, kao i određene sinonime i varijacije ključnih reči koje korisnik pretražuje na Google-u, prikazuju se podebljanim tekstom u opisu svih povezanih tekstualnih oglasa.

Upotreba dodatnih ekstenzija proširuje vidljivost tekstualnih oglasa. Google ne zahteva od oglašivača da koriste proširenja, ali ova funkcija može učiniti da oglasi budu istaknutiji od oglasa konkurencije.

Google nude i različite dodatke koje oglašivači mogu birati, od kojih svaki poboljšava oglase sa dodatnim informacijama ili novom funkcionalnošću. Na primer, korišćenje dodatka za pozive vam omogućava da u oglasu prikažete broj telefona preduzeća. Na mobilnim uređajima broj telefona prikazuje se kao dugme koje korisnici mogu da kliknu da bi pozvali firmu.


Druga proširenja koja su dostupna na Google oglasima uključuju:

Sitelinks: prikazuje veze na druge stranice na vašem web sajtu.
Callout: prikazuje atribute povezane sa vašim poslovanjem, kao što je besplatna dostava ili 24-7 korisnička podrška.
Cena: prikazuje do osam kartica proizvoda ili usluga i njihove odgovarajuće cene.
Poruka: omogućava korisnicima da ostavljaju poruku vašem preduzeće na mobilnom uređaju.
Affiliate Location: prikazuje lokaciju drugih prodavnica ili lokacija povezanih sa vašim poslovanjem.
Ocene prodavaca: prikazuje prosečnu ocenu kupaca koja se zasniva na vašoj web stranici.

Povećanje maksimalne ponude cene po kliku (CPC) daje veće šanse da budete na vrhu. Google određuje položaj tekstualnih oglasa koristeći algoritam koji analizira maksimalnu CPC ponudu, ocenu kvaliteta i druge faktore. Međutim, najsnažniji faktor koji utiče na položaj tekstualnih oglasa je maksimalna CPC ponuda.

Vaši oglasi će se prikazivati pri vrhu rezultata pretrage ako je maksimalna CPC ponuda veća od maksimalne CPC ponude konkurencije. Tekstualni oglasi višeg ranga dobijaju više prikaza i klikova od tekstualnih oglasa nižeg ranga za iste pretrage, pa treba prilagoditi maksimalne CPC ponude.

Upotreba iste strategije Google oglasa koju ima vaša konkurencija je recept za neuspeh. To može dovesti do neke prodaje, ali nije efikasna ni delotvorna forma oglašavanja. Umesto toga, treba se fokusirati se na kreiranje jedinstvenih oglasa koji se ističu na Google-u.