SEO Optimizacija

Osnovna Komponenta Digitalnog Marketinga

SEO optimizacija je ključna komponenta online marketinga. Naši eksperti koriste kombinaciju najnovijih onsite and off-site strategija koji daju vrhunske rezultate. Google obrađuje milijarde pretraživanja svakog dana, a velika većina korisnika pretraga nikad ne gleda više od prve stranice reziltata pretrage. Da li znate kako je Vaša kompanija rangirana?

Search Engine Optimization je deo internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web stranica na pretraživačima na ključne reči koje najviše odgovaraju sadržaju stranica. Cilj optimizacije je povećanje posećenosti web stranica sa pretraživača čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja. Svetske statistike i istraživanja su pokazala da gotovo 90% svih posetilaca prosećnih web stranica upravo dolazi sa pretraživača. Ukoliko uzmete u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način pronaći neku informaciju na internetu koristeći pretraživače shvatićete potencijal šta znači biti prisutan na pretraživačima.

Optimizacija sajta i pozicioniranje za pretraživače je proces koji se odvija od 6 do 12 meseci za maksimalne rezultate. Vreme zavisi od starosti domena, ukoliko je domen nov potreban je navedeni rok, ukoliko je domen starij, taj rok može biti nešto kraći. Uglavnom minimalni rok na koji je moguće uslugu naručiti je 6 meseci. Zavisno o starosti domena rezultati povećanja posećenosti će se sigurno videt već kroz prvih par meseci, ali potrebno je navedeno vreme da bi se dostigao maksimum.

Full Service SEO

Svaki sajt je drugačiji i SEO potrebe svake organizacije su jedinstvene.

Revizija i analiza

SEO proces počinje tehničkom revizijom i analizom Vašeg veb sajta.

Informaciona arhitektura

Informaciona arhitektura (IA) ima ključnu ulogu u izgradnji visok rajtinga organskih pretraga

Istraživanje ključnih reči

Određivanje važnih ključnih reči, naslova i opisa na sajtu

Tehnička optimizacija

Postoji mnogo važnih tehničkih taktika koje mogu značajno uticati na rangiranje.

Copywriting

Iako se kaže content is king, razvoj optimizovanog sadržaja nije lak zadatak

Usluge SEO optimizacije koje povećavaju promet i povećavaju prihode

Ukoliko želite ozbiljan poslovni rast, SEO ili optimizacija za pretraživače je strategija za vas. Zašto radi? Jednostavno! Ona cilja korisnike koji će najverovatnije konvertovati vaše veb stranice i odvesti ih tamo. Prilagođena SEO kampanja uključuje stvari kao što su istraživanje ključnih riječi i implementacija sadržaja kako bi pomogli vašoj najvrednijoj publici da vas pronađu na mreži. I ne samo to, mi ćemo analizirati rezultate kako bismo osigurali da vaša kampanja bude u najboljem izdanju.

Tražite povećani ROI? Mi ćemo Vam pomoći.

Ako želite da iskoristite prednosti SEO kampanje, potrebna vam je kompanija koja može pružiti SEO usluge koje će vam donijeti najviši mogući povraćaj ulaganja (ROI). Naši SEO stručnjaci su razvili savršenu kombinaciju transparentnih rezultata koji vam omogućavaju da vidite rezultate dok rastete kao vodeći u svojoj industriji. Ponosni smo na našu dobitnu kombinaciju istraživanja ključnih reči, analize konkurenta, transparentnog izveštavanja i analize podataka koji pomažu u povećanju prihoda za vaše poslovanje.

 

ISTRAŽIVANJE

Kada pokrenemo SEO kampanju, temeljno analiziramo vašu kompaniju, veb lokaciju, vaše konkurente i vašu industriju. „Stavljamo naše detektivske šešire“ i koristimo podatke kako bismo sastavili mapu puta za vašu veb stranicu.     

Detaljna analiza konkurencije     

Site & Server Analiza

Analizie 200+ SEO faktora na lokaciji

 

OPTIMIZIRANJE

Nekada je potrebno stotine promena, velikih i malih, na veb stranici da bi pomogne Googleu da razume ko ste vi.

 Naslovi i meta opisi koji privlače pažnju     

 Poboljšajte upotrebljivost     

Update arhitekture sajta

 

SADRŽAJ

Sadržaj vašeg veb sajta je ono na šta korisnici računaju kako bi mogli da se edukuju i usmeravaju kroz proces kupovine. Bez obzira da li diskutujete o jedinstvenom prodajnom mestu vaše kompanije ili pružate edukativni sadržaj putem posta na blogu, mi ćemo vam dati predloge tema i kopije dizajnirane da pokrenu vaš rast.     

Website sadržaj koji privlači     

Longform sadržaj za edukaciju     

Informativni blog koji intrigira

 

KLJUČNE REČI

Naš temeljni proces istraživanja ključnih reči je u srcu svake SEO kampanje. Ključne reči koje ciljamo pomažu nam da definišemo publiku i usmerimo dragoceni saobraćaj na vaš sajt.     

Analiza ključnih reči konkurencije

Izveštaj mapiranja ključnih reči     

Napredno praćenje ranga

 

OFF-PAGE SEO

Off-page SEO je ključni faktor za visoko rangiranje u pretraživačima. Naš namenski tim za marketing sadržaja će stvoriti nove mogućnosti za rast Vašeg veb sajta.     

Promocija sadržaja     

Relevantna pominjanja iz blogova / Press     

Kampanje za viralni marketing

 

TESTIRANJE

Dobijanje relevantnog, kvalifikovanog saobraćaja pomoću pretraživanja na vašoj veb-lokaciji je samo početak. Mi sarađujemo sa Vama kako bismo bili sigurni da Vaš sajt dovodi posetioce kroz levak kupovine na jasan i koncizan način. Mi verujemo u analizu i stalno poboljšavanje za sve kampanje koje vodimo.

 

Kako SEO optimizacija može poboljšati moje prisustvo na mreži?

SEO je jedna od najboljih online marketinških strategija koja pomaže vašem biznisu da cilja kvalificirane potencijalne klijente, dopremi više saobraćaja na vašu veb-lokaciju i da zaradi više od konverzija i prihoda. Međutim, SEO je mnogo više od samo jedne strategije - u stvari, to je grupni termin za mnoge manjih strategija koje rade zajedno kako bi stvorile efikasnu mašinu za konverziju. Hajde da razgovaramo o nekim strategijama koje koristimo na vašem veb sajtu uz SEO kampanju. Bez istraživanja o ključnim rečima, nećete moći pravilno ciljati publiku koja ima najveće šanse za konverziju na vašoj veb-lokaciji.

Istraživanje ključnih reči je proces istraživanja opsega pretrage, konkurencije i cene po kliku ključnih reči koje znače vašem poslovanju i vašoj industriji. Dok sprovodite istraživanje ključnih reči, moći ćete da dobijete dragocen uvid u termine koje treba da koristite u oznakama naslova, sadržaju i još mnogo toga. Korišćenje ovih ključnih termina na važnim lokacijama na vašoj veb-lokaciji pomoći će vam da se visoko rangirate za te ključne pojmove na stranicama s rezultatima pretrage, što je odličan način da dobijete više prometa na veb-lokaciji i na kraju konvertujete više klijenata.

Sadržaj je ono što se rangira u pretraživačima, tako da bez njega, efikasna SEO kampanja je gotovo nemoguća. Kreiranje sadržaja je zasnovano na istraživanju ključnih reči i uključuje termine koje smatrate najvažnijim za vaše poslovanje i industriju. Postoje mnoge vrste sadržaja, i sve su korisne za vaš sajt. Evo neke od najpopularnijih vrsta sadržaja i kako oni mogu da koriste posetiocima sajta.

Blogovi:

Google voli sveže sadržaje, tako da su blogovi odlična opcija jer ih često ažurirate i dodajete. Blogovi su obično kratki sadržaji, oko 1.000 reči ili manje, koji daju lični uvid u temu vezanu za industriju. Ljudi vole da prate blogove jer sadrže korisne savete i personalizovane informacije za ciljne klijente.

Stranice usluga:

Stranice servisa su stranice na vašem veb sajtu koje detaljno opisuju usluge koje nudite. Ovo je korisno zato što potencijalni klijenti vole da čitaju o tome šta dobijaju pre nego što počnu saradnju. Stranice usluga su odlično mesto za informisanje posetilaca o tome šta je uključeno u svaku od vaših ponuda usluga, cene za te usluge i još mnogo toga.

Stranice proizvoda:

Slično kao i servisne stranice, proizvodne stranice daju opise i slike proizvoda koje nudite. Ove stranice informišu korisnike o specifičnim stavkama koje prodajete i uključuju informacije kao što su dimenzije, dostupnost boja, raspoloživost veličine, sastojci ili materijali, itd. Ove stranice su važne jer zaista mogu napraviti ili prekinuti prodaju ovisno o informacijama koje pružate.

Longform sadržaj:

Longform sadržaj je sadržaj duži od 2.000 reči i pruža mnogo korisnog sadržaja za čitaoce o temama vezanim za vašu industriju. Na primer, ako vodite proizvodni biznis, možete napisati dugačak članak o određenoj vrsti materijala koji koristite. Smisao dugoročnog sadržaja je da se detaljno razmotri detaljna tema i da pruži jedini resurs koji korisnik treba da shvati u potpunosti.

Brzina stranice:

Ako se vaša stranica ne učita za tri sekunde ili manje, možete se kladiti da će se neki korisnici napustiti vaše stranice kako bi pronašli drugi resurs koji se brže učitava. Brzina stranice je važan SEO faktor jer ne samo da pomaže korisnicima da imaju dobro iskustvo, već i Google to ceni. (ako se stranice učitaju brzo).

Uključivanje multimedije: Ako na svom veb sajtu imate samo velike blokove tekstova, vašim čitaocima će verovatno postati dosadno i neće se uklučivati u vaš sadržaj. Da biste izbegli ovaj problem i zadržali korisnike na stranicama duže vreme, koristite elemente kao što su slike, grafike i video zapisi. Kada uključite ove interaktivne elemente, dozvoljavate korisnicima da se potpuno uključe u vaš sadržaj.

Responsive dizajn na svim uređajima:

Da biste osigurali da korisnici na pametnim telefonima i tabletima imaju isto iskustvo kao i korisnici na desktop računarima, važno je osigurati da vaša veb-lokacija bude prilagodljiva. To znači da vaše slike izgledaju sjajno na mobilnom uređaju i da su obrasci dovoljno veliki da ih popunite - čak i na malom ekranu. Ovo je veliki plus za posetioce sajta i šalje pozitivne signale Googleu o vašem veb sajtu.

Kvalitet sadržaja: Govoreći o visokokvalitetnom sadržaju, potrebno je da ga kreirate ako želite da dobijete linkove visokog kvaliteta. Potrebno je da obezbedite da vaš veb sajt sadrži sadržaj sa visokim brojem reči (Google voli dugačak sadržaj), lako čitanje, brzinu učitavanja i jedinstvene informacije. Sve ovo šalje velike signale Googleu i pomaže vam da se rangirate na višim stranicama rezultata.

 

Kako usluge SEO optimizacije mogu pomoći vašem biznisu da raste?

Uz sve ove priče o pozitivnim efektima SEO-a, kako možete sa sigurnošću znati da će pomoći vašem biznisu da napreduje i raste? Iako ne postoji kristalna kugla koja bi dala opipljive brojke o tome koliko će vaš posao rasti sa SEO uslugama, možete biti sigurni da će vaš sajt skočiti u rang listi, zaraditi više poseta i pomoći da steknete više klijenata.

Evo nekoliko razloga zašto:     

1. Kada pravilno ciljate važne ključne riječi, imaćete bolji položaj na stranicama s rezultatima. Kada pronađete ključnu reč koja je važna za vašu kompaniju i vašu industriju, želite da je ciljate svojim sadržajem, vašim meta oznakama, vašim alt tagovima i URL-om. To znači da tu ključnu reč uključite na ova važna mjesta tako da imate najbolje šanse za rangiranje za nju kada neko pretražuje pojam unutar Googlea.     

2. Kada se visoko rangirate za važnu ključnu reč, dobićete više poseta na veb-lokaciji. Studije pokazuju da prva pozicija na stranicama s rezultatima dobija otprilike 33% klikova, dok druga pozicija dobija oko 15%, sa smanjenjem broja odatle. Visoka pozicija u pretraživanju je cilj kome težite, i a ako uspete dostići, videćete povećanje saobraćaja na veb-lokaciji.

3. Kada povećavate saobraćaj na mreži, sledi porast konverzija. Kada više ljudi poseti vaš sajt zbog visokog rangiranja u rezultatima pretrage, to znači da ćete i vi dobiti više konverzija. Ako se vaša stranica rangira na prvom mjestu organskih rezultata, ona je tu iz nekog razloga - napravili ste stranicu koja je informativna, visokokvalitetna i pruža sve što korisnik traži kada pretražuju ciljanu ključnu riječ. Kada ljudi kliknu na vašu stranicu, budući da je ona tako visokog kvaliteta, oni će biti skloniji potrošnji vremena na vašoj veb-lokaciji, a postoji i veća mogućnost da će kupiti vaše proizvode ili usluge.

4.Povećane konverzije utiru put rastućem poslovanju. Kada se vaše konverzije povećaju, to znači da je vaša SEO kampanja uspešna i daje rezultate i vaše poslovanje napreduje. Što više vaš biznis napreduje, veći je potencijal za rast.