Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Vođenje naloga na društvenim mrežama

NOUS MONTONS DES SITES WEB QUI MONTENT VOTRE BUSINESS !

Marketing na Društvenim Mrežama

Bez obzira da li ste manja firma ili velika kompanija, imate ogromne šanse da predstavite svoje proizvode i usluge velikom broju korisnika. Marketing na društvenim mrežama pomaže da iskoristite najnovije trendove u društvenim medijima i najbolje prakse da razvijete strategije koja korisnike pretvaraju u lojalne kupce.

Marketing na društvenim mrežama (Social Media Marketing), je vrsta internet marketinga koja koristi društvene mreže kao marketinški kanal. U okviru naše kompanije su eksperti specijalizovani za promocije na društvenim mrežema poput, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn…

Društvene platforme pružaju veću mogućnost za povezivanje sa vašom publikom. U stvari, marketing na ovim platformama je jedan od najkorisnijih načina za reklamiranje vašeg poslovanja.

Bez obzira da li pružate informacije, delite linkove ili dajete posebne ponude svojim foloverima, ove platforme su odličan način za interakciju, povezivanje i konverziju.   

Vođenje društvenih mreža

Iza nas je dosta marketinških kampanja i iskusni smo u kreiranju efikasnih nastupa na društvenim medijima koji su jedinstveni za vaš posao.     

Prilagođavanje kampanja vašim specifičnim ciljevima i drugim važnim ključnih pokazateljima poslovanja (KPI). 

Oglašavanje u društvenim medijima je odličan način za povećanje prepoznatljivosti brenda. Ako želite da se oglašavate na društvenim medijima potreban je plan oglašavanja. Naši klijenti integrisano ciljaju svoje tržište na društvenim mrežama putem organskih poruka i plaćenog oglašavanja. Sve kampanje uključuju optimizovane oglase, instalaciju mrežnih piksela za praćenje posetilaca, upravljanje korisničkim nalozima.

Kako vođenje društvenih mreža utiče na poslovne ciljeve?

Društveni mreže daju uvide da bolje upoznate svoju publiku, šta im se sviđa, šta traže i kako da ispunite njihova očekivanja.

Pet načina kako društveni mediji da utiču na poslovanje:

1. Društvene mreže omogućavaju da informišete

Prvo i najvažnije, platforme društvenih mreža služe za informisanje. Bez obzira na to što objavljujete, u suštini dajete informacije o vašem poslovanju. Ako imate akcije na neke proizvode obavestite svoju publiku. Ako delite link do najnovijeg bloga na sajtu, informišete svoju publiku. Ako najavljujete neki događaj, pogodili ste! I dalje informišete svoju publiku. Pružanje podataka omogućava vam da postanete lider u vašoj industriji i pratiocima daje korisne informacije, a ne samo direktnu prodaju. Što više znaju o vašim proizvodima i uslugama, verovatnije je da će kupiti!

2. Društvene mreže omogućavaju da delite

Informacije nisu ništa ako se ne dele, zbog čega su usluge društvenih medija toliko efikasne. Ove platforme su izgrađene za razmenu informacija široj publici. Pratioci mogu da lajkuju i dele sadržaj, što i njihovim pratiocima omogućava da rade isto. To znači da samo deljenjem jednog bloga na 600 vaših pratioca, ta cifra može dvostruko ili trostruko da poraste zahvaljujući prirodi društvenih medija. To ne znači da će sve što delite biti viralno, ali društvene mreže otvaraju vrata toj mogućnosti.

3. Društvene mreže omogućavaju da date pratiocima pregled

Davanje pregleda je odličan način da ih uključite. Kada im pokažete da se radi na novim proizvodima, uslugama, specijalitetima ili događajima, verovatno će se vratiti da bi saznali više.

4. Društvene mreže omogućavaju da se povežete

Ne samo da su društvene mreže korisne za razmenu informacija, već su i odličan način povezivanja s drugima u vašoj industriji, učenju od njih, pa čak i izgradnji odnosa koji vam omogućuju da ojačate svoj autoritet.

5. Društvene mreže omogućavaju da učite

Društveni mediji su takođe odlično mesto za učenje o vašoj konkurenciji, šta vaša ciljna publika voli, na šta reaguju i čime se bave, i još mnogo toga. Možete videti kako konkurencija koristi društvene medije i gledati kako njihovi korisnici reagiraju. To je skoro kao da koristite konkurenciju za eksperimente da biste videli koje post strategije rade, a koje ne.

Na kojim društvenim mrežama mogu da se oglašavam?

Specijalizovani smo za marketing na pet različitih platformi za oglašavanje. Oni su najpopularniji, a što se nas tiče, oni su i najefikasniji!

Nudimo usluge marketinga na društvenih medija za sledeće platforme:     

Facebook , Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram

Sve ove platforme rade na jedinstven način kako bi postigle rezultate za bolje poslovanje.

Instagram

Instagram je jedna od najpopularnijih platformi društvenih medija, iako nema masovnu bazu korisnika kao Facebook. Ima preko milijardu aktivnih mesečnih korisnika i najpoželjniji kanal za marketing pomoću influencera.

Nepotrebno je reći da je Instagram jedna od najvažnijih društvenih platformi i da zaslužuje sopstvenu marketinšku strategiju i inicijative. To je jedna od najsvestranijih marketinških platformi za društvene medije i pruža različite formate sadržaja i opcije prodaje. Od stvaranja Instagram prodavnice do jednostavnog angažovanja publike putem IGTV video zapisa, možete učiniti mnogo toga.

Marketinški saveti za Instagram

– Napravite i optimizujte svoj poslovni nalog u Instagramu

– Koristite sliku profila koja predstavlja vašu marku, po mogućnosti logotip vaše marke

– Koristite svoju biografiju da biste ispričali priču o svom brendu, opisali šta radite, naveli detalje za kontakt i vezu do web stranice

– Izaberite korisničko ime koje je prepoznatljivo i pretraživo

– Eksperimentišite sa različitim vrstama sadržaja poput postova, Storija, IGTV video zapisa i video snimaka uživo

– Iskoristite postove i priče koji se mogu kupiti i povećajte konverzije prodaje

– Napravite sopstvenu Instagram prodavnicu

– Koristite popularne hashtagove iz delatnosti u svojim naslovima da biste dosegli širu publiku

– Napravite sopstveni brend ili hashtagove za kampanje da biste svoje marketinške kampanje na Instagramu podigli na viši nivo

– Pokušajte sa influencer marketingom i eksperimentišite sa različitim vrstama saradnje između brand-influencera

– Povremeno iskoristite sadržaj koji generišu korisnici i koristite taktike poput prikazivanja korisnika u fidu kako biste ih podstakli da kreiraju sadržaj za vas

– Iskoristite Instagram-ov ugrađeni alat za analitiku da biste razumeli koja vrsta sadržaja najbolje odgovara vašoj publici

– Odlučite se za učestalost objavljivanja i držite se svog rasporeda

– Iskoristite Instagram najvažnije da biste sačuvali važne Storije i prikazali ih na vrhu svog profila

Sadržaj koji funkcioniše na Instagramu

– Video snimci sa uputstvima, hakovanja i „uradi sam“ saveti korisni su na Instagramu

– Instagram je vizuelna platforma i stoga će visokokvalitetne, lepe slike privući trenutnu pažnju

– IGTV i video snimci uživo mogu se koristiti za organizovanje intervjua i sesija sa pitanjima

– Memovi, GIF-ovi i drugi šaljivi postovi takođe imaju posvećenu publiku na Instagramu

– Eksperimentišite sa Instagram filtrima i raznim video opcijama kao što su Bumerang video snimci, Superzoom itd.

YouTube

YouTube je najveći svetski pretraživač video zapisa i platforma za deljenje video sadržaja. To što je platforma za video ni na koji način ne umanjuje njen značaj kao jedne od najvažnijih platformi za društvene medije. Video je svestran i najzanimljiviji oblik sadržaja.

Marketinški saveti za YouTube

–  Sprovedite detaljno istraživanje ključnih reči i odaberite najbolje ključne reči za ciljanje
–  Optimizujte svoj YouTube profil, naslove i opise video zapisa pomoću relevantnih ključnih reči
 – Izaberite naslove video zapisa koji opisuju video i odmah privlače pažnju
–  Dodajte linkove u opise video zapisa na svom profilu da biste usmerili saobraćaj na svoju web stranicu.
–  Integrišite se sa drugim platformama društvenih medija pomoću ikona i veza na društvenim mrežama.

Sadržaj koji funkcioniše na YouTubu

– Bilo koji oblik video ili video zapisa srednjeg ili dugog trajanja funkcioniše na YouTubeu ukoliko je relevantan i zanimljiv za vašu publiku
– Vodiči, video snimci sa uputstvima, unboxing, pregledi proizvoda su neke vrste video snimaka sa kojima možete započeti
– YouTube je takođe odlična platforma za prenošenje priče o vašem brendu u obliku video zapisa

Fejsbuk

Facebook je najveća platforma za društvene medije po broju korisnika. Može se pohvaliti ogromnom bazom korisnika od preko 2 milijarde koja i dalje raste.

Svaka kompanija koja ima prisustvo na mreži treba da ima Facebook stranicu. Brendovi koriste Facebook marketing na mnogo načina, a ne samo da bi privukli saobraćaj na svoje web stranice.

Marketinški saveti za Facebook

– Napravite svoju poslovnu stranicu na Facebook-u i optimizujte je odabirom dobre slike profila, imena i ubedljivog biografskog materijala
– Uverite se da ste izabrali ispravnu poslovnu kategoriju
– Napravite prilagođeni URL koji predstavlja vaš brend umesto da koristite podrazumevani URL
– Uvek dodajte CTA (Call to action) dugme u gornjem desnom uglu stranice
– Navedite sve relevantne poslovne informacije na svojoj stranici, uključujući detalje za kontakt i vezu do web lokacije
– Analizirajte svoju publiku koristeći Facebook Page Insights
–  Koristite rešenje za chatbot da biste odmah pozdravili i razgovarali sa bilo kojim novim posetiocem stranice
– Objavljujte redovno i u vreme kada ćete verovatno dobiti više angažmana
–  Iskoristite Facebook oglašavanje i stvorite publiku sličnu publici koja cilja određene grupe ljudi

Sadržaj koji deluje

– Kratki video postovi koji su zanimljivi i korisni
– Objave sa slikama funkcionišu bolje od tekstovnih postova
–  Koristite emojije da biste istakli svoje postove zasnovane na tekstu
–  Eksperimentišite sa video zapisima i pričama uživo jer su oni prilično popularni na Facebook-u

Twitter

Twitter se veoma razlikuje od ostalih navedenih marketinških platformi za društvene medije po tome što je započeo kao platforma za tekstualne poruke. Za razliku od ostalih platformi, koje su uglavnom vizuelne, snaga Twitera leži u kratkim, oštrim i čestim tweetovima. Veoma je dinamičan i zahteva češći raspored objavljivanja ako ga želite koristiti u marketinške svrhe.

Mnogi brendovi, influenceri i marketinški stručnjaci iskoristili su Twitter da bi stvorili masovne sledbenike i sebe plasirali na tržište. To možete učiniti ako znate kako da prilagodite svoju marketinšku strategiju da odgovara ovoj platformi.

Marketinški saveti za Twitter

– Jedno od osnovnih pravila za marketing na Twitteru je da često i dosledno tweetujete jer ćete u protivnom izgubiti interesovanje publike
 – Zakažite twitove i objavljujte u redovnim intervalima, po mogućnosti u najbolje doba za objavljivanje na Twitteru
–  Iako je platforma tradicionalno zasnovana na tekstu, koristite slike u svojim tvitovima da biste privukli pažnju i istakli svoje tvitove
–  Hashtagovi su vaši najbolji prijatelji kada je Twitter marketing u pitanju. Pronađite i koristite relevantne hashtagove da biste dosegli mnogo veću publiku
–  Optimizirajte svoj Twitter profil izborom odgovarajućeg profila i slika naslovnice i korisničkog imena
–  Napišite zanimljivu biografiju koja opisuje vašu marku i šta ona predstavlja. Takođe dodajte vezu do web stranice i veze do drugih naloga na društvenim mrežama
–   Zamolite ljude da retvituju, i možda će vam samo doneti još retvitova
–  Tvitter je najbolja platforma za uključivanje u razgovore na društvenim mrežama o aktuelnim temama, pa komentarišite, retvitujte i delite svoja mišljenja
–  Navedite relevantne ljude ili brendove ako delite nešto s njima povezano

Sadržaj koji funkcioniše

– Kratka, česta ažuriranja događaja ili bilo kog najnovijeg događaja sa vašim brendom
– Šaljivi tweetovi, memovi, vicevi, sve što je duhovito i oštro
– Korisni, informativni tvitovi o trendovima u industriji
– Pitanja, kvizovi i ankete
– Tizeri ili veze do sadržaja na drugim platformama poput vaše web stranice

LinkedIn

LinkedIn je više profesionalna mreža nego društvena, ali je odlična platforma za B2B marketing. Platforme poput Instagrama i Snapchata mogu biti zabavne za ličnu upotrebu, pa čak i odlične za B2C marketing, ali LinkedIn je najbolji kada je B2B marketing u pitanju.

Ovo je platforma na kojoj stručnjaci iz industrije dele svoja mišljenja i informativni sadržaj o aktuelnim temama. Ako želite da se etablirate kao lider u industriji, ovo je platforma za vas. Naravno, za B2B preduzeća je takođe ključna platforma za generisanje lead-ova.

Marketinški saveti za LinkedIn

– Kreirajte impresivan profil koji će vam pomoći da ostavite dobar prvi utisak na posetioce vašeg profila
– Napravite profil kompanije, opisujući vaše poslovanje, proizvode i usluge itd.
– Koristite ključne reči da biste postigli da se vaš profil rangira za relevantne pretrage
– Iskoristite snagu LinkedIn grupa i pridružite se relevantnim

Sadržaj koji deluje

– Informativni članci o vrućim temama u industriji, izazovima potrošača itd
– Izveštaji, studije, dugotrajni članci itd.