Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Izrada videa za društvene mreže

NAŠ TIM ČINE VRLO ISKUSNI REDITELJI I VIDEO – MONTAŽERI, PROFESIONALCI – VIRTUOZI U SA SOFTVERIMA SA KOJIMA RADE !

Editovanje Video materijala za Socijalne mreže

Društveni mediji nude ogromnu priliku za dostizanje postojećih i potencijalnih kupaca. A video sadržaj je ključan za interakciju s tom publikom.

Kao kompanija za produkciju video materijala na društvenim mrežama možemo vam pomoći da profesionalni video postane sastavni deo vaše marketinške strategije na društvenim medijima.

Uz produkciju video snimaka moći ćete da generišete potencijalne klijente, razvijate društvene trendove, povećavate angažman i izgradite online zajednicu.

Facebook, Twitter, Instagram, i LinkedIn, sve više izveštavaju o stalnom povećanju broja prikaza i angažovanja gledanjem video zapisa. Zatim tu je YouTube – drugi najveći pretraživač i druga najposećenija web lokacija.

YouTube pomaže brendovima da privuku novu publiku i poboljšaju svoj imidž – i sve to pomoću snage video zapisa.

Produkcija YouTube video

Najveći globalni nosač slike i zvuka nije više potrebno posebno objašnjavati. Od kada je integrisan u porodicu Google proizvoda ima ogroman uticaj i na Google rangiranje vaših brendova! Sa njega se vaš video može integrisati u skoro svaki sadržaj na internetu. Poslati u e-mail poruci, ugraditi u PDF ili PP prezentacije itd…

Mnogo je različitih žanrova video sadržaja na YouTube-u, da pomenemo samo neke najvažnije:
-YouTube video tutorijal, ili kako se vaš proizvod pravi ili upotrebljava (koristi)
-YouTube animirani video eksplejner za razjašnjenje komplikovanijih procesa (bilo izrade ili upotrebe, aplikacije)
-YouTube video svedočanstva, preporuke ili provere, (customer testimonials & expert reviews)

Izrada videa za društvene mreže
 • YouTube video reklamni spot, za direktno reklamiranje kroz Internet medije
 • YouTube video izveštaji sa događaja, reportaže, spotovi i najave događaja
  -Specijalizovani video za influensere, oslobođenje vremena za profesionalce
  -Turistički, komercijalni i zabavni video sadržaji, akcije, festivali, programi kulture
  -Venčanja i jubileji, prigodni, sentimentalni suvenir za generacije
  -I sve trugo što možete poželeti…
  Za YouTube je najbolji video format 16:9, 1920x1080px, može se postaviti i 4K, ali ga u toj rezoluciji mogu dobro videti samo korisnici sa najjačim računarima. Minimalno trajanje videa mora biti 33 sekunde, maksimum nije ograničen, ali je iz više razloga bolje podeliti video na kraće delove.

Izrada video sadržaja za Facebook

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža‚ posebno među odraslom populacijom postala je veoma privlačno polje za plasman vaših video poruka!

Sa svojih preko 2,5 milijarde korisnika ova mreža je kao more kapljica vrlo šarenih osobina.
Zbog toga vam algoritam i funkcionalnosti ove mreže omogućavaju da svoje kampanje precizno pratite, analizirate i potom usmeravate prema tačno odabranoj vrsti klijenata.
Budući da vremenskom linijom korisnik putuje brzo od teme do teme, Video je najbolje sredstvo da mu se pogled i pažnja bar na kratko zaustave i odmore, jer čitanje i traganje za sadržajem vremenom postaje itekako naporno.

U prvih par sekundi, najčešće bez zvuka (po statistikama), morate iskoristiti ovu (besplatnu) pažnju da “zakačite”, privučete korisnika ka vašoj poruci. Ako on tu ostane do njenog kraja raste verovatnoća da će na poruku odreagovati baš onako kako vi priželjkujete.
Sad je već jasnije koliko je vešto odabran i profesionalno prezentiran video sadržaj važan i koliko može biti koristan u pogledu krajnjeg cilja vaše promotivne aktivnosti!

Iako nije vremenski ograničen (max 2 sata), treba shvatiti nestrpljenje današnjih Internet korisnika i fejsbuk reklame svesti na 15 do 45 sekundi prema preporukama savremenih psihologa istraživača na polju percepcije. Naravno, postoje izuzeci, posebne ciljne grupe i sadržaji koji su retkost na mreži, kada video može i duže održati pažnju gledalaca.
Ovih dana fejsbuk je pored News Feed-a i Timeline-a uveo posebnu video liniju sa koje se video objave i reklame smenjuju redom jedan za drugim, ovo pokazuje koliki značaj Facebook algoritam pridaje video sadržaju i zbog toga je mnogo bolje postovati video reklamu direktno na Face nego je vući sa YouTube-a ili Vimea.

Izrada videa za društvene mreže

Najbolji video format za fejsbuk je 1080x1080px, ili malo manji 800x800px jer ta kocka se najbolje uklapa u Timeline ove društvene mreže.
Ne zaboravite da Facebook ograničava domet svih postova koji sadrže više od 20% teksta na video podlozi..! Znači forsiraju vizuelni, a ne tekstualni sadržaj…

Produkcija Instagram video materijala

Mreža mladih vizuelaca!

Svojih pola milijarde korisnika, uglavnom mlađih od 35 godina, Instagram vrti slikama i videom. Na toj beskonačnoj traci senzacija, nije lako zadržati korisnika, još ga izazvati na akciju..! Iako ovu mrežu većinom koriste izrazito kreativni pojedinci, profesionalni video reklamni spotovi ipak odskaču jasnoćom i kvalitetom objave. Čak i spot sa vidljivo manjim budžetom, ako je pismen u dizajnu, fotografiji, montaži, i pri tome komunicira svojim značenjem, sigurno će osvojiti pažnju korisnika.

Nudimo vam:
-Ideje i osmišljavanje svih vrsta Instagram videa
-Priprema i obrada svih vrsta materijala(arhivski video, fotografije, tekstovi…)
-Snimanje videa
-Montaža videa
-Obrada zvuka i muzike
Color korekcija, Efekti i Stabilizacija
Sve gotovo za 72 sata, a igrani za 7 dana
*Instagram Video treba da bude kratak (od 15 do 59 sekundi)
u specijalizovanom video formatu HD 4:5

Twitter i Linkedin video

Twitter kao vrlo brza mreža, sa pratiocima veoma šarenih interesovanja pogodan je za akcije, bliske događaje, agresivne kampanje… Svaka mreža ima svoje prednosti i ograničenja, pa tako i vi promislite koji to pravi put vodi do vaših klijenata.
Twitter Video može biti dug maksimum 140 sekundi, max. rezolucija je 1920×1200 ili 1200x1900px, veličine do 512 Mb.

Liknkedin je mreža koja okuplja poslovne korisnike i koristi video ali u diskretnijem obliku. Treba biti pažljiv, ali se može i putem linkedina dosegnuti do specifične ciljne grupe, naročito ako se bavite HR-om ili Head Hunting-om, ili promovišete specifične Internet usluge.

Tik-Tok video – pročitajte naš blog o ovoj brzo rastućoj socijalnoj mreži.