Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Šta je Lokalni SEO?

Optimizacija za pretraživače ili SEO je važna poslovna taktika koja se koristi za poboljšanje ranga poslovnih web sajtova u rezultatima pretraživanja na internetu. Lokalne SEO usluge su posebno značajne za preduzeća sa fizičkim prodajnim mestima, jer ciljaju bolje rezultate pretraživanja na određenim lokalnim tržištima. Za to se koriste razne tehnike, uključujući optimizaciju na stranici, Local Citation, izgradnju linkova i upisivanje u lokalne kataloge.

Lokalne SEO usluge za mala i srednja preduzeća

Lokalne SEO usluge obuhvataju sve aktivnosti za povezivanje vašeg sadržaja i web prisustva sa lokalnim područjem i brendiranjem poslovanja na određenoj lokaciji. Lokalne SEO usluge su deo šireg SEO marketinškog plana, ali su važne jer vas povezuje sa lokalnim klijentima. Google konstantno ažurira algoritme pretrage kako bi osigurao da klijenti imaju najkvalitetniji i najrelevantniji materijale za pretraživanje. Verifikovane i oprobane lokalne SEO usluge pomažu preduzećima da steknu autoritet i budu na prvoj stranici prilikom pretraživanja.

Šta rade lokalne SEO usluge?

Pre svega, sadržaj treba da budu ispunjen visokim kvalitetom, korisnim informacijama, grafikama i alatima. Google-ove metode pretraživanja nije lako prevariti a i zašto bi to uopšte pokušavali? Jedna je stvar dovesti korisnike na sajt, a sasvim druga je koristiti tehnike koje ih ohrabruju da tu ostanu. Potrebno je jednostavno web sajt učiniti bogatim kvalitetnim informacijama sa korisnim sadržajima na početnim stranicama i relevantnim informacijama na svim stranicama koje će usmeravati i voditi vaše klijente.

Local Citation

Lokalni Citation su informacije na mreži kao što su naziv, adresa i telefonski broj lokalnog preduzeća. Oni se mogu pojaviti na lokalnim poslovnim direktorijima, na web lokacijama, aplikacijama i na društvenim platformama. Citati pomažu korisnicima interneta da otkriju lokalne kompanije i utiču na rangiranje lokalnih pretraživača. Lokalna preduzeća mogu aktivno upravljati ovim podacima kako bi osigurala tačnost podataka.

Keyword Research

Teme ključnih reči su izrazito važna SEO komponenta, ali mnoge kompanije ih koriste veoma loše. Prilikom istaživanja ključnih reči, rade se specifična istraživanja o relevantnim rečima koja se najviše pretražuju za datu poslovnu industriju i lokalnu oblast. Pored toga, obavezno je uključiti lokaciju grada i države kao ključnu reč gde je ona najvažnija – u oznakama naslova, sadržaju i alternativnom tekstu.

Off-Site Optimization

Local Citation i izgradnja povratnih linkova su ključne tehnike u određivanju relevantnosti u očima pretraživača. Fokusirajući usluge vašeg preduzeća na lokalnu oblast, možete stvoriti visoku reputaciju koja će se primećivati u pretraživanjima. Dobijanja renomiranih linkova i preporuka sa web lokacija koje su visoko rangirane u vašoj industriji je takođe izrazito važno.

Standardiziranjem podataka NAP-a (ime, adresa, telefonski broj)  i označavanjem lokacije putem Google mapa su neophodni koraci za određivanje geolokacije poslovanja

Zašto su mi potrebne lokalne SEO usluge?

Sa lokalnom SEO optimizacijom možete dobiti više klijenata. Više nego ikada, potrošači koriste pretraživače da dobiju odgovore na pitanja, rešavaju svoje probleme i pritom otkrivaju nove usluge.

Ako niste na vrhu rezultata pretrage, verovatno ste nevidljivi i neko drugi dobija posao. Usmene preporuke i kampanje na društvenim medijima mogu pomoći, ali za uspostavljene dobre online reputacije morate koristiti i usluge lokalnih SEO servisa.

Ko ima koristi od lokalnih SEO usluga?

Svi imaju koristi od lokalnih SEO usluga! Svrha Googleovog sistema pretraživanja je da klijentima pruži najbolje usluge koje odgovaraju njihovim potrebama. Korisnici uvek žele najpreciznije rezultate, Vaš posao može biti upravo ono što im je potrebno.