Studio Webi, Danteova 3, Beograd

Zašto je Responsive web dizajn neophodan

Šta je responsive web dizajn?

Većina ljudi, pristupa webu sa više različitih uređaja u toku dana. Sa odgovarajućim web dizajnom, Vaša stranica će izgledati odlično i dobro funkcionisati i na najvećim i najmanjih ekranima. Pesetioci  mogu da pronađu sajt na njihovim smart televizijskim aparatima, desktop računarima, laptopu, tabletu ili mobilnom telefonu i Vaša web stranica mora da odgovori svim tim uređajima.

Na primer, kupac je pronašao proizvod ili uslugu na pametnom telefonu tokom popodnevne pauze na poslu. Kasnije može doći kući i ponovo posetiti Vaš poslovni sajt kako bi kupio ili popunio zahtev za informacijama. Da biste tog klijenta zadržali, morate obezbediti da web lokacija svakom posetiocu daje odlično korisničko iskustvo – bez obzira kako ga on ili ona pronađu.

Zašto Vaš posao zahteva prilagodljiv web dizajn?

Obezbeđivanje svim posetiocima dobro korisničko iskustvo treba da Vas motiviše da razvijete prilagodljiv dizajn. Pristup interneta preko mobilnih je još pre nekoliko godina prevazišao pristup internetu sa desktop računara ili laptopa i od tada još uvek raste. Tehnologije se brzo menjaju. Ako imate web stranicu dizajniranu pre nekoliko godina, verovatno je da Vaši dizajneri nisu uzimali u obzir mobilnu funkcionalnost. To znači da ćete izgubiti posetioce i prepustiti ih konkurentskim kompanijama koje su već ovu inovaciju u dizajnu implementirali.

Pored zadržavanja korisnika na web sajtu, želite da budete i na prvom mestu prilikom pretraživanja. Google, najveći izvor korisnika od pretraga, implementirao je u svoju strategiju rangiranje i indeksiranje za mobilne uređaje. Ako želite da budeti sigurni da će ćete biti pronađeni prilikom pretraga, potreban vam je responsive web dizajn da biste imali pretraživ i user friendly sajt.